Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Porto Galini

Descriere

Hotel Porto Galini - zona Nikiana - Insula Lefkada

Prezentare oficiala a hotelului: https://portogalini.gr/

Complexul este alegerea perfecta atat pentru familiile cu copii, cat si pentru cupluri. Ofera servicii de cea mai inalta calitate, iar aplasare ideala il incadreaza ca fiind unul din cele mai cautate hoteluri din Lefkada.

Localizare: Este situat in statiunea Nikiana, pe coasta de est a Insulei Lefkada, la 12 km de orasul Lefkada si la doar 4 km distanta de localitatea Nidri. Aeroportul din Preveza se afla la 35 km distanta.

Facilitati hotel: Hotelul ofera turistilor sai numeroase facilitati si servicii: receptie deschisa non stop, trei restaurante, doua baruri, gradina, terasa, incalzire, aer conditionat, spalatorie, teren de joaca exterior pentru copii, centru spa wellness, doua piscine interioare, una dintre ele este cu apa incalzita si hidromasaj, jacuzzi, doua piscine exterioare, sauna, zona de infrumusetare, sala de sport cu vedere la mare, trei terenuri de tenis cu instalatie de iluminat nocturn, teren de volei pe plaja, sala de yoga orientata catre rasarit, aqua gym (aerobic in apa, disponibil pentru lunile iulie si august), centru de conferinte si evenimente, internet wireless gratuit si accesibil in majoritatea zonelor complexului, plaja privata cu sezlonguri si umbrele oferite gratuit oaspetilor hotelului. Pentru cei mai mici oaspeti exista Kids Club. Acesta este disponibil doar pentru copiii cu varste cuprinse intre 4 si 2 ani (cei cu varsta de pana in 4 ani vor fi supravegheati de parinti). De asemenea exista si programe speciale, cum ar fi sesiunile de pictura, lucru manual si jocuri in grup.
Sala de fitness permite accesul liber oricarui oaspete al hotelului, cu varsta de peste 16 ani.

Facilitati camere: Hotelul are total de 138 de camere, dispuse in cladiri separate. Sunt mobilate modern, dotate cu: aer conditionat, telefon, minibar (contracost), Wi-Fi, seif, fierbator, aparat pentru cafea si ceai, televizor cu ecran plat si transmisie prin satelit, paturi de calitate superioara Duxiana, balcon sau terasa, baie privata cu uscator de par si produse cosmetice naturale Korres, papuci, prosoape de plaja.

Tipuri de camere:
Standard rooms - au o capacitate maxima de 3 persoane, toate camerele au acces la balcon sau veranda si sunt cu vedere la gradina sau la mare.
Superior rooms - pot caza pana la 4 persoane, au acces la balcon sau veranda si ofera vedere catre mare sau gradina.
Suites - sunt formate din doua camere separate, un living si un dormitor; au acces la balcon sau veranda, iar capacitatea maxima este de 4 persoane.
Executive Suits - sunt compuse din 2 dormitoare separate, fiecare avand baie privata, un living si o terasa mare; pot caza pana la 6 persoane.

**********
CONDITII DE REZERVARE
OFERTA EARLY BOOKING:
TERMENE DE PLATA EARLY BOOKING:
a 30% din pretul pachetului turistic - la inscriere;
a 30% din pretul pachetului turistic - la termenul limita al pragului Early Booking aplicat la inscriere;
a 40% din pretul pachetului turistic - cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI EARLY BOOKING:
a 30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul confirmarii rezervarii;
a 60% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face dupa data de expirare a EARLY BOOKING-ului.
a 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol impune conditii speciale de anulare.

NOTIFICARI SUPLIMENTARE:
a Nerespectarea conditiilor de plata aplicate rezervarilor tip EB conduce la modificarea pretului pachetului conform ofertei standard.
a Orice modificare reprezinta anularea rezervarii cu penalizari si refacerea acesteia la pretul si conditiile din momentul reinscrierii;

OFERTA STANDARD
TERMENE DE PLATA OFERTA STANDARD:
a 20% din pretul pachetului turistic - la inscriere;
a 30% din pretul pachetului turistic - cu minim 60 zile inaintea plecarii;
a 50% din pretul pachetului turistic - cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI OFERTA STANDARD:
a 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 89 zile - 60 zile inaintea plecarii;
a 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
a 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile a 14 zile inaintea plecarii;
a 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inaintea plecarii.
Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol impune conditii speciale de anulare.

NOTIFICARI SUPLIMENTARE:
a Orice modificare de nume sau tip de camera efectuata dupa inscriere dar inainte de emiterea documentelor de
calatorie se va confirma sau infirma in functie de conditiile prestatorului si va fi supusa platii unei taxe de modificare de 10 euro/camera.
a Schimbarea perioadei, a hotelului sau a destinatiei este considerata anulare (cu penalizarile aferente) si refacerea rezervarii in noile conditii de comercializare si de pret.

Atat ofertele EARLY BOOKING cat si STANDARD
100 % penalizare:
a in cazul anularii rezervarii cu mai putin de 31 zile inainte de data plecarii;
a in cazul in care calatorul nu se prezinta la program;
a in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa saudin motive care nu pot fi imputate Agentiei;
a in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integralexcursia in termenele stipulate;
Aceste penalizari se aplica la pretul pachetului de calatorie.
Toate sumele mentionate mai sus se vor retine de catre Agentie din avansul sau pretul total al pachetului de servicii de calatorie achitat de calator, fara a fi necesara interventia instantelor de judecata.
* Aceste conditii de plata si penalizari sunt general valabile.
Ofertele speciale pot avea conditii de plata si retragere specifice. Aceste conditii speciale sunt communicate odata cu oferta si fac parte integrala din contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
Calatorii pot transfera pachetul de servicii de calatorie unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unorcosturi suplimentare (taxa modificare nume, taxa anulare,etc).
Numarul minim de persoane necesar pentru realizarea programului:

Insula Lefkada a 40 persoane/cursa

Incetarea contractului privind pachetul de servicii de calatorie si dreptul de retragere inainte de inceperea executarii pachetului.
Calatorul poate nceta contractul privind pachetul de servicii de calatorie n orice moment nainte de nceperea executarii pachetului. In cazul n carecalatorul nceteaza contractul privind pachetul de servicii de calatorie, acesta poate fi obligat sa plateasca agentiei de turism organizatoare openalitate de ncetare adecvata si justificabila.In contractul privind pachetul de servicii de calatorie pot fi prevazute penalitati de ncetare standardizate rezonabile, n functie de momentul ncetariicontractului nainte de nceperea executarii pachetului, precum si de economiile de costuri si de veniturile prevazute, generate de executareaalternativa a serviciilor de calatorie. In absenta unor penalitati de ncetare standardizate, valoarea penalitatii de ncetare corespunde pretuluipachetului, din care se scad economiile de costuri si veniturile generate de executarea alternativa a serviciilor de calatorie. La cererea calatorului, agentia de turism organizatoare prezinta o justificare pentru cuantumul penalitatilor de ncetare.
SERVICII INCLUSE IN PACHETELE DE SERVICII TURISTICE:
a transport cu avionul (zbor charter)
a 1 bagaj de cala 23 kg si 1 bagaj de cabina 8 kg;
a 7 sau 14 nopti cazare si masa conform ofertei;
a transferuri aeroport a hotel a aeroport;
a asistenta turistica la destinatie in limba romana, engleza si greaca.
a taxele de aeroport si catering (se pot modifica).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii ofertei, respectiv luna, anul. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu pana la 7 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea acestora.

NU SUNT INCLUSE IN PACHETELE DE SERVICII TURISTICE:
a asigurarea medicala de calatorie (optionala, recomandata);
a asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
a excursiile optionale.
OBSERVATII:
a DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
a ACESTE PROGRAME NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE;

SERVICII INCLUSE IN PACHETELE DE SERVICII TURISTICE INDIVIDUALE:
a cazare si masa conform ofertei;
a asistenta turistica la destinatie in limba romana, engleza si greaca.

NU SUNT INCLUSE IN PACHETELE DE SERVICII TURISTICE INDIVIDUALE:
a transport;
a asigurarea medicala de calatorie (optionala, recomandata);
a asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
a excursiile optionale.
OBSERVATII:
a DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
a ACESTE PROGRAME NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE;

INFORMATII UTILE INAINTE DE CALATORIE:
Autoritatile din Grecia au decis introducerea unei taxe turistice locale ce se va implementa la nivel national incepand cu 01.01.2018. Aceasta se va achita de catre turisti in numerar, la sosirea in unitatea de cazare. Taxa de sejur este diferentiata in functie de clasificarea unitatilor de cazare, astfel:
a 0.5 EUR/camera/noapte pentru hoteluri de 1 a 2*
a 1.5 EUR/camera/napte pentru hoteluri de 3*
a 3 EUR/camera/noapte pentru hoteluri de 4*
a 4 EUR/camera/noapte pentru hoteluri de 5*
a 0.25 EUR/camera/noapte pentru apartamente de 1-2 chei
a 0.5 EUR/camera/noapte pentru apartamente de 3 chei
a 1 EUR/camera/noapte pentru apartamanete de 4 chei

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

INFORMATII LEGATE DE DOCUMENTELE DE CALATORIE SI VIZE
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Republica Elena.
Intrarea in Republica Elena este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia elena, va recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile grecesti:
a Ministerul Afacerilor Externe al Greciei (www.mfa.gr)
a Ambasada Greciei din Bucuresti (www.grembassy.ro)
a In cazul pierderii/furtului documentelor de calatorie cetatenii romani pot contacta:
a Ambasada Romaniei la Atena a Sectia Consulara: Telefon 00302106728879 sau 00302106728875
a Consulatul General al Romaniei din Salonic: Telefon 00302310340088 sau 00302310340089.
Numere de telefon de urgenta ale autoritatilor publice din Republica Elena
a 112 a Numar general de urgenta
a 100 a Politia elena
a 166 a Asistenta medicala de urgenta
a 199 a Pompierii
a 171 a Politia turistica
a 0030 210 5284209 si 0030 210 5284121 a politia rutiera Atena
a 00302107793777 a prim ajutor in caz de otravire

FORMALITATI LEGATE DE SANATATE
Sistemul medical
Asigurarea medicala este obligatorie in Republica Elena.
Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.
Daca va imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la ingrijirile medicale necesare.
Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene.
Mai multe detalii gasiti la adresele: www.cnas.ro si www.ceass.ro.
Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila in toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.
Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.
Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati in urma unor accidente sau din motive de boala.
In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.

a ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii ferme si a incasarii unui avans;
a procentele de early-booking precum si tarifele standard pot suferi modificari in orice moment (in sensul majorarii sau micsorarii acestora) si sunt decise de hotelieri; va rugam ca la momentul inscrierii sa reverificati valabilitatea ofertei si a pretului;
a pentru infanti (0 a 1,99 ani) nu se achita taxe de aeroport iar acestia nu beneficiaza de loc in avion; pentru patut,hotelul poate solicita achitarea unui supliment;
a clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
a descrierile hotelurilor cuprinse in oferta sunt valabile la data intocmirii ofertei; in consecinta, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele neconcordante in privinta facilitatilor hotelului sau ale camerei; pentru acuratetea informatiei, se va consulta site-ul hotelului, mentionat in oferta
a pentru masa in regim All Inclusive, conceptul este specific fiecarui hotel si poate fi furnizat la cerere; (atentie! Pensiune Completa nu inseamna All Inclusive)
a transferul inclus in pretul pachetului este un transfer de grup, ceea ce inseamna ca mijlocul de transport care va efectua transferurile va face opriri la mai multe hoteluri; turistii care doresc transfer privat pot solicita acest serviciu contra cost, iar confirmarea se va face in masura disponibilitatilor de la momentul rezervarii ferme;
a conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-I insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
a persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
a agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
a tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
a distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie; acesta poate solicita sprijinul asistentului local in vederea remedierii problemelor;
a hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
a pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
a in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica afara bani casha (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
a in situatia de suprarezervare (overbooking) a unui hotel, determinata de activitatea hotelierilor, inainte sau dupa inceperea calatoriei, Agentia va oferi varianta de hotel in aceeasi zona sau intr-o zona apropiata, la aceeasi categorie sau de o categorie superioara fara sa modifice pretul;
a agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
a agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare;
a in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale sau aceasta se anuleaza, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna;
a politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
a agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
a excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
a este posibil ca excursiile optionale organizate de partener sa nu presupuna prezenta unui ghid sau insotitor roman; in aceasta situatie, limba de comunicare va fi engleza;
a acest program nu are un grad ridicat de dificultate si nu are interdictii pentru persoanele cu mobilitate redusa;
a in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
a prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.

INSULA LEFKADA
Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia. Peisajul mediteranean este o continua incantare pentru turisti: nesfarsite plaje salbatice,dealuri umbrite de maslini, chiparosi si pini, flori viu colorate ce transforma acest loc intr-un adevarat paradis. Atmosfera inconfundabila, autentic greceasca, constituie inca un argument pentru o vacanta relaxata, plina de voie buna si caldura, alaturi de familie sau prieteni. Amplasate intr-un decor natural magnific, satele pitoresti si statiunile estivale atrag vizitatorii an de an, cu aceeasi ospitalitate tipic mediteraneana. Coasta vestica a Insulei Lefkada este singurul loc din Grecia in care se afla, una langa alta, sapte plaje superbe, a caror frumusete se pastreaza inca neatinsa de turismul de masa. Numele insulei inseamna in greaca apietre albea, prezente din abundenta in sudul insulei. Aici se afla Capul Lefkada de unde, potrivit mitologiei, poeta Sappho s-a aruncat in mare atunci cand nu a mai putut indura agonia iubirii neimpartasite pentru chipesul Phaon. Despre Sappho (610 - 580 i. Hr.) se spune ca a fost cea mai importanta poeta lirica a lumii antice; putine dintre textele ei au supravietuit, majoritatea fiind distruse de biserica. Localizata in Marea Ionica, Lefkada este despartita de continent printr-un canal ingust si este conectata la acesta printr-un pod mobil, fiind usor accesibila cu masina. Insula este predominant muntoasa, insa de la est catre vest, peisajele se schimba, de la vegetatie luxurianta la plaje nesfarsite, cu nisipuri fine. Noua insule satelit inconjoara Lefkada, printre care se numara Meganisi, Kalamos, Kastos, Kefalonia, Madouri si Skorpios. Dintre toate acestea, Skorpios este cea mai cunoscuta, apartinandu-i controversatului om de afaceri Aristotel Onassis. Dintr-un imigrant sarac, Onassis a devenit unul dintre cei mai bogati si influenti oameni de afaceri ai anilor a60 - a70, cunoscut pentru idilele sale cu femei celebre precum Maria Callas si Jacqueline Kennedy. Cel mai mare oras si capitala insulei este Lefkada, situate in nord-est, pe malul unui port natural. Aici, in cea mai mare marina din Marea Mediterana, puteti admira peisajul superb, mereu schimbator, pictat de iahturi si catamarane. O destinatie turistica in sine, orasul Lefkada ademeneste turistii in numeroasele taverne authentic grecesti si in magazinele de suveniruri. Pe tot parcursul anului, orasul Lefkada gazduieste o varietate de festivaluri si evenimente. Vara, Festivalul de Literatura si Arta si cel de Folclor si Dans atrag artisti si spectatori din lumea intreaga. Piata Sf. Spiridon, care isi ia numele de la biserica din secolul XVII ce domina portul, este punctul de plecare spre toate colturile insulei, cu ajutorul mijloacelor de transport in comun.

PARGA
Parga este o veche cetate venetiana pe Riviera Epirului, situata la 68 km nord-vest de Preveza si 50 km de Igoumenitsa. Este amplasat intr-un golf pitoresc, vegheat de un castel venetian si inconjurat de plaje cu nisip fin. Vechiul oras isi deapana neobosit istoria seculara in spectaculoasele apusuri ce se revarsa peste casele colorate, strazile serpuite si dealurile impadurite de maslini. Plajele inainteaza cu indrazneala pana in centrul orasului, facand din acest loc destinatia ideala pentru o vacanta reusita. In portul mic si cochet din Parga ancoreaza multe iahturi private sau ale companiilor care organizeaza excursii la celebrele plaje Valtos si Lichnos sau la altele mai mici, izolate. Cafenelele, restaurantele, cluburile si magazinele de suveniruri dau culoare si insufletesc Parga. Desi sezonul estival incepe inca din mai, iulie si august sunt lunile cele mai animate. Influentele venetiene sunt inca prezente in oras, nu doar in arhitectura, ci si in accentul locuitorilor si ospitalitatea cu care isi intampina oaspetii. Un sejur pe coasta Epirului va ofera insa oportunitatea de a vizita si alte locuri superbe din regiune: Agia Kiriaki, Anthousa sau Lichnos.
ANTHOUSA -Situata la 4 km nord-vest de Parga, are o comunitate de doar 600 de persoane. Cea mai importanta atractie turistica, Castelul lui Ali Pasha, este o fortareata cu interioare bine conservate si pereti masivi, impresionanti.
LICHNOS - Un sat linistit cu o plaja minunata, la 3 km sud de Parga, este accesibil cu taxiul pe apa din portul Parga sau cu autobuzul. Turistii au la dispozitie o mare varietate de taverne, iar majoritatea hotelurilor sunt aproape de plaja.
AGIA KIRIAKI - Localitatea se afla la doar 5 km de Parga, fiind conectata cu orasul printr-un drum in panta care duce la frumoasele plaje Ai-Giannakis si Lichnos. Localitatea este recunoscuta pentru marea varietate de taverne traditionale, ce ofera preparate delicioase, specific bucatariei locale. Pe majoritatea plajelor din Parga turistii pot practica diverse sporturi nautice: schi nautic, scufundari, snorkeling sau surfing.

Informatii generale despre GRECIA
Grecia, cunoscuta in Antichitate sub denumirea de Elada, este o tara situata in sud-estul Europei, in Peninsula Balcanica. Denumirea oficiala este Republica Elena, iar capitala tarii Atena. Conform recensamantului din 2011, populatia Greciei este de aproximativ 11 milioane de locuitori. Republica Elena se invecineaza la nord-vest cu Albania, la nord cu Republica Macedonia si cu Bulgaria, si la nord-est cu Turcia.
Aproape doua treimi dintre greci traiesc in zone urbane. Cele mai mari si mai influente centre metropolitane ale Greciei sunt Atena, cu o populatie de circa 4 milioane de locuitori si Salonic, cu aproximativ un milion de locuitori. Alte orase cu populatie urbana de peste 100.000 de locuitori sunt Patras, Heraklion, Larissa, Volos, Rhodos, Ioannina, Chania si Chalcis.
Grecia este formata dintr-o parte continentala cu numeroase peninsule si golfuri. Aproximativ 80% din teritoriul tarii este muntos ceea ce face din Grecia una dintre cele mai frumoase destinatii din Europa. Marea Egee se afla la est de partea continentala, Marea Ionica se afla la vest, iar Marea Mediterana la sud. Grecia are cea mai lunga coasta din bazinul Mediteranei si a 11-a ca lungime din lume, cu 13.676 km lungime, detinand si un mare numar de insule (aproximativ 1.400, dintre care 227 sunt locuite).
Istorie: Grecia, una dintre cele mai stralucite civilizatii din Antichitate, este considerata leaganul civilizatiei europene. Aici au luat nastere filosofia, arta, stiinta si democratia. Atena a fost centrul cultural al Greciei antice, cei mai importanti reprezentanti ai acestei perioade fiind Platon, Socrate si Aristotel. Parthenonul este cel mai de seama simbol al culturii elene. O scurta plimbare in capitala Greciei este suficienta pentru a descoperi si pentru a intelege istoria acestei tari.
Grecia Grecia este membru fondator al Organizatiei Natiunilor Unite, membru al Uniunii Europene. Si mebru al spatiului Schengen. Incepand cu anul 2001 este membra a zonei euro .
Unul dintre cele mai importante sectoare economice ale Greciei este turismul. In anul 2018 s-au inregistrat peste 33 de milioane de turisti.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.